Die maak van pap word deur die meerderheid van mense as 'n maklike proses gesien en baie beskou dit as 'n onding om maatbekers te gebruik. Dit werk vir hulle maar vir my, ek hou van voorspelbaarheid en ek is vol nukke oor korrekte mate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZHh_eIS81v4l-1RZfh49-yW2nZqPmnPUp-B_crrn555zIs76clekEB27oovA5KP4urn4nEkfokMRluTHt7xR-Z66TcaSkthpI49HSwrFIGGrsjKEtd2Q1m5gGQqR3OMWu6pXhGao4LeA/s320/Colyn_Braaipap-7598.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUErfKEFgYXCjN6U2sJObd7E1jXD1IBDvrYlfQGliKXDqigFBTE2s214uPiytWvDhc6WywsHIhHJ64WiHRyDcfRtN4DKTCPvoLNUAK2qKWG7KenNOFbdDc-qqK6ilHOKOPo7rwpaDd4v0/s320/Colyn_Braaipap-7594.jpg)
In die potjie gooi ek een koppie melk en 'n half koppie water. 'n Knippie growwe sout en 'n teelepel botter.
Ek staan en kyk by die venster uit terwyl ek vir die water wag om te kook. Dis baie belangrik dat dit goed kook. Ek sien hoe 'n nagapie 'n mot skraap onder die sekuriteitslig en dan is albei weg. DIs doodstil in my huis en buite ritsel die blare net so nou en dan ... wind of gedierte ... dit weet ek nie altyd nie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJfs15rb-f5GiqmdtSBUGb0rxJnqN0CXcG-2tcghtWb5AjyGLgVtl2C_CqCyT74oNySwdhMlvj8gYiht0p0ycONE1kpC-1bm6BRQCZSCzJxW8x9bJsxng_zZUsn6AOhC2g9YHyjGr4ozQ/s320/Colyn_Braaipap-7595.jpg)
Deksel terug en dan draai ek die hitte af. Nou stel my horlosie en ontspan ... die volgende aksie is oor 10 minute.
Die klokkie lui en ek maak die deksel oop ... die mel en die vloeistof kan nou effens geskei het maar dis normaal ... roer weer baie goed en kyk of dit glad is ... met baie growwe meel, soos wat ek hier gebruik ... gooi ek nou 'n kwart ko[[ie water by en roer tot mooi glad.
Op met die deksel en wag weer 10 minute. Die klokkie lui en ek roer die pap goed ... dis te dik na my smaak en ek gooi weer 'n kwartkoppie water in en roer baie goed. Baie mense sal die pap nou al eet ... nie vir my nie ... die volgende 10 minute is wat die slappapgaan onderskei van koshuispap of hospitaalpap.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxZNYVsY6gl0hilRYfWADfrspCcuv0Kr_43Jsb-u1ubX1jOTnIzANd_2uN4XeCzK0o0pX0kNNljdhTsU_0lNTawE01ThY6A5_WUMKQ2wNu2TWra142E6wX69lzVBBqLN7fAFPv2Teg2VU/s320/Colyn_Braaipap-7596.jpg)
Ek dop die potjie pap om in a lekker diep bord en sit 'n teelepel botter in die middel neer. Die warm pap laat die botter smelt en die stroompies heerlikheid vind hulle weg na die rant toe. Ek strooi die suiker oor en kry 'n glas lekker koue melk. Ek eet nie melk oor die pap nie ... nee ek vat sulke versigtge skeppies teen die rant om en kort kort so slukkie koue melk. En dis soos ek van my slappap hou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU7t7orhJqyjlEbALxSM74AVnaM_RE-rWjzYXwuqteGaA70Chn5DRdozB6kbtE9IN6KrHcSdcPqpuu83l2n4ZfwT9MOOjCdQKCahjrVG6nK9dkZ1KLaaUvVz15X8AOBjkf5namsC1elgs/s320/Colyn_Braaipap-7599.jpg)
Ai en hoe vêr gaan my gedagtes nou terug ... koue wintersoggende op die plaas, laataande in my ouma se kombuis met die wind wat huil om die hoeke en die reën wat teen die kombuisvenster spat ... goeie gedagtes en goeie tye.
Hier is die resep:
80ml Meel
250ml Melk
125ml Water
Knippie sout
1 Teelepel Botter
Ekstra 125ml Water
Metode:
Gooi melk, halfkoppie water, sout en botter in 'n klein potjie en laat kook.
Gooi meel in en roer goed met a gewone vurk en maak seker daar is geen klonte nie.
Draai plaat af na laag en laat prut vir 10 minute.
Roer nou goed en gooi die helfte van die ekstra water in en roer goed in.
Prut weer 10 minute met die deksel dig toe.
Gooi nou die laaste water in en roer weer goed.
Prut nou weer vir 10 minute.
Totale kooktyd is 30 minute.
Skep op.
Deur so bietjie vindingryk te wees en te fokus op wat jy doen kan jy van die onpretensieuse mieliepap, 'n heerlike ete maak wat voedsaam is en steeds geurig. Dit is bekostigbaar en dit is gesond.
Ek hoop die storie laat jou met nuwe oë na mieliepap kyk. Hierdie spesifieke meel het 'n baie lekker tekstuur en 'n baie lekker geur. Tans is dit die beste Braaipap wat ek ken.
Nog Pap Stories:
Mieliepap - Iets wat ons almal ken
Mieliepap - Rof en Grof met Semels
Pap - Plaatkoekies met Houding
Pap - Krummelpap kan Stylvol wees
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.