Hoender stukkies in die rooster |
As jy hoender wil braai dan het jy 'n goeie vuur nodig wat dit lank en stadig kan doen want anders is die hoender verkool voor hy gaar is. Ek het nie die tyd vir dit nie en het 'n kortpad uitgewerk.
Nou die goed wat jy nodig gaan hê om hierdie Man Kos Hoender te maak is 'n mikrogolf oond, een of ander tipe van stomer en 'n braaier. Ek gebruik al sedert 1982 hoofsaaklik gas braaiers want ek is lief vir braai maar my werk maak dit hoogs onprakties om vuur te maak en te wag vir die kole. Ek maak vuur as ek op vakansie is.
Soos gewoonlik is hierdie nie 'n formele resep nie maar gaan dit meer oor die metode.
Amper gaar |
Eerstens vryf ek speserye in al die stukkies in, as jy onseker is oor wat om te gebruik is Robertsons se Chicken Spice 'n goeie begin. Ek gebruik enige gemengde braai speserye maar die ding is dit ... moenie skaam wees met die speserye nie. Gebruik waarvan jy hou.
Pak nou die hoender stukkies in jou stomer en dan mikrogolf oond toe vir 8 tot10 minute. Ek is seker sommiges frons nou vir die mikrogolf storie maar die praktiese deel is dat nou weet jy jou hoender is verseker mooi gaar. Kyk, dit is verseker bleek en vaal en lyk nie baie aantreklik nie maar dit is gaar. As jy nie 'n stomer het nie kan jy die stukkie in 'n Ziplock sak sit, gooi so drie eetlepels water by en seel die sak. sit die sak op 'n gepaste bord wat die mikrogolwe kan hanteer en steek so paar gaatjies in die bokant en sit dit in die mikrogolf oond.
Lekker Flame Grilled |
Nou gooi ek weer speserye op die gaar hoender en sit dit in 'n glasbakkie ... gooi die sous mengsel oor en maak seker elke stuk is goed gesmeer. Ek laat dit so lê vir omtrent 30 minute ... genoeg tyd om die res van die kos gou aanmekaar te slaan.
Hoender sonder baie moeite |
Afhangende van die hitte van jou vuur en jou smaak, behoort die braaiery so tussen 10 en 12 minute te neem. Ek hou van die bietjie verkoolde stukkies.
Jy kan die stukkies gereeld maar smeer met die marinade sousie as jy wil.
En daar is dit ... jou eie Flame Grilled hoender stukke sommer in 'n japtrap by die huis.
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.