Mellerware kassie met Springbok biltong |
Ek is 'n biltong verslaafde gewees en vir baie jare was daar altyd 'n houtbak met biltong in my kantoor. Natuurlik moet biltong so lekker strokie vet ook aanhĂȘ anders is dit nie regtig biltong vir my nie. Toe tref 'n ramp my so 3 jaar terig en my tande gee die gees. Vir bykans twee jaar was ek in konstante pyn en ongerief met mond en kaak infeksies en my biltong etery het afgeplat en vervaag.
Gelukkig kom ek toe te hore van 'n wonderlike tandarts en na 'n "makeover" van formaat is ek weer slaggereed vir alles wat gekou moet word.
Sirloin Steak in die pekel |
In die verre verlede het ek altyd vir my skoonpa die wild en bees biltonge gesny en gemaak as dit slagtyd was op die plaas en ek is nogal handig en vaardig met dit.
Steak in die kassie |
My eerste poging was met 'n Springbok boud wat ek as geskenk gekry het. Eerste sit ek die kassie aanmekaar en die boer in my frons, die dingetjie lyk maar tingerig. Maar nouja, ek is begeesterd en bereid om alles een keer te probeer. Ek slaan egter 'n wasgoed draadrak op in 'n spaarkamer en sit die waaier reg ... net ingeval die Mellerware kassie faal.
Lekker Biltong |
My SPAR verkoop sulke grootmaat pakke Sirloin en die prys is goed. Ek staan vir 'n wyle en wik en weeg besluit toe maar ... probeer dit een keer.
Wel ... wat 'n wonderlike resultaat. Die Mellerware kassie doen sy ding en by dag drie sit ek met biltong wat net die regte graad van droog het vir my. Ek het gladnie die gloeilamp in die kassie gesit nie.
Ek dink nie ek sal sommer weer biltong koop nie ... ek is moeg vir die ewige angs of die goed nie teveel sout op het nie en of daar een of ander vreemde spesery ingesluip het nie. Die Sirloin biltong is lekker porsie grootte vir my en hulle pas mooi in die toebroodjie ziplock sakkies in die vrieskas. Ja ek vries my biltong want ek hou niks van houtdroog bees biltong nie.
Met die wildsbiltong het ek met 3.6kg vleis begin en 1.3kg biltong gekry. Met die bees het ek met 2.1kg begin en 1.4kg biltong gekry. Dit behoort jou 'n idee te gee van wat die vleis jou werklik kos.
Hier is Stefaans Blaauw se resep:
Biltong Stefaans Blaauw
Ingredients:
For every 1kg meat – mix the following spices:
18 grams salt
2 grams black pepper
1 gram brown sugar
4 grams coarse coriander
Worcestershire sauce
Method:
1. Sprinkle meat with spice mix and Worcestershire sauce alternatively. Use the Worcestershire sauce sparingly.
2. Let it rest for 12 hours and mix well again.
3. Let it rest for another 12 hours and hang in well ventilated room or in front of the fan, or in a Biltong Cabinet WITHOUT WARM AIR!
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.