Ek wil iets met julle deel wat nou nie regtig oor kos kook of bak gaan nie maar oor my eetstyl. Ek het in Oktober 2016 besef dat ek nie die einde van daardie jaar gaan sien nie. Ek was oorgewig, my hande en voete was besig om dood te gaan vir sensasie en ek kon beswaarlik uit 'n stoel uit kom. Ek het sleg geslaap en was altyd moeg. In kort ... ek was depressief en vinnig op die afdraande.
|
Vark vlenters en pap |
Ek het by 'n Gym aangesluit en 'n personal trainer gekry. Eli Fourie is self 76 jaar oud en was sy hele lewe lank in die fiksheds en ligaamsbou sektor. Hy verstaan ou mense se lywe. Ek het by hom begin en my gewig was op 108.5kg.
|
Oorskiet Steak met mielies in roomsous |
Met moeite, verskonings en baie kibbel het ek commit na die program toe en na so 3 maande het dit roetine geword vir my. Aanvanklik kon ek beswaarlik een pushup doen ... Vrydag het ek 3x stelle van 15 gedoen. Daar is nog 'n klomp ander goed wat dramaties verbeter het.
Ek het ernstig begin fokus op my eet program. My gewig het geleidelik geval maar volgens my skaal het die vet % verminder en die spiermassa het verhoog. Na 18 maande staan ek toe op 104.5 kg maar het sigbaar baie verander en centimeters het geval.
|
Repies steak en slaai toebroodjie |
In Oktober 2018 sit ek en kyk na Slank op Kyknet en die kardioloog verduidelik toe dat mens se brein na so ongeveer 25 minute 'n hormoon afskei wat vet verbranding blok. Hy verduidelik toe ook dat mens moet probeer om tenminste 10 ure in 24 uur niks te eet nie. Kort daarna het ek na 'n program gekyk waar daar gepraat word oor die voordele van die sogenaamde Wolf Dieet. In kort kom dit maar neer op bykans die banting roete wat my goed pas maar die aanpassing was slegs een ete per dag.
Ek plaas fotos van my laaste week se etes.
|
Boontjie in pepersous met vark worsies |
Ek het oorgeskakel na die wolf dieet toe. In 'n neutedop, ek eet een maaltyd per dag en dis gewoonlik in die aand. Ek eet basies wat 'n wolf sou eet met so bietjie stysel tussen in. My inname van aartappels en brood is drasties besnoei. Ek eet selde rys en ek is goed ingestel op my porsie grootes.
Oor die algemeen eet ek ek waarvoor ek lus kry en as ek in die dag sou honger raak eet ek 'n stukkie oorskiet vleis, wors of steak. Die knibbel porsie is selde meer as 'n appelkoos groote.
|
Steak tartare met aartappel |
Ek het ook my gym sessies aangepas en waar my roetine gewoonlik so 50 tot 55 minute geneem het het ek dit ingekrimp na 20 to 25 minute toe. Dit was hel in die begin maar spoedig het my lyf aangepas en ek was verbaas toe ek sien hoe ek gewig begin verloor. Dit was 'n groot oomblik toe ek onder 100kg kom ... 'n gewig wat ek laas in die 80's gesien het.
Ek voel beter as wat ek in baie jare gevoel het.
|
Steak en chips |
Ek het 4 maande terug begin om daggaolie te gebruik vir spier spasmas en binne 6 dae het die spasmas verdwyn. Ek slaap beter en het baie krag. Ek het vir my 'n Polar Activity Monitor gekoop en poog om my aktiwiteit op datum te hou elke dag. My gemiddelde aktiwiteit 137% van die teiken per dag. Dis die laaste maand se syfers.
Dit was 'n moeilike pad aanvanklik maar deesdae is dit my leefstyl. Ek het byna 12kg gewig verloor en 27.5cm sedert Oktober 2016.
Ek doen baie moeite om die kos lekker te laat smaak en goed te laat lyk op my bord.
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ...
Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.