Corn Dogs |
Vir my is die belangrikste reël dat ek moet darem 'n redelike goeie idee hê van waar kom my kos vandaan. So het dit dan gebeur dat ek oor die laaste klompie jare al die gewone worsies, polonies, hoenderlewers, burger patties en viskoekies vermy soos die pes. Die goed leen hulle by uitstek daartoe dat ons allerhande gemors gevoer kan word en ons is salig onbewus daarvan.
Beslag in die glas |
Rol in die meel |
In die diepvet braaier |
Die belangrikste ding is dat jy moet jou beslag aanmaak en dan gooi ek dit in 'n glas, 'n Glas wat diep genoeg is sodat die worsie mooi in die beslag ingedruk kan word. Dis belangrik want anders gaan jy sukkel. Tweede ding is, maak seker jou gekose worsies is mooi droog, ek droog hulle af met papierhandoek. As jy dit nie doen nie gaan jy probleme kry met die vog in die diepvet en jou beslag gaan nie lekker klou nie. Laastens is dit nodig dat jy die worsies in koekmeel rol voordat jy dit in die beslag doop.
Nou as jy al die dinge gedoen het dan kan jy redelik seker wees die braaiery gaan goed afloop. Ek maak my olie so 175C to 180C warm. As jy nie 'n diepvet braaier het nie, gebruik 'n groot pan want dis belangrik dat die worsie met stokkie en al mooi in die olie kan ingaan.
Hier is die resep ...
6 sausages / hotdogs - Ek gebruik gewoonlik Frankfurters of Russians.
1 Koppie Self Rising flour - as jy nie het nie. Gewone meel plus 1 Teelepel bakpoeier.
1 Koppie Mieliemeel
1 Koppie melk
1 eier
Sout en Peper ... ek gooi ook Braaivleis speserye in.
Olie vir die diepbraai.
Gooi alles in 'n bak en meng goed. Dis 'n baie stywe beslag en dis wat jy soek.
Steek nou stokkies in die worsies en doop in die beslag. Dan olie toe. Vir so 7 tot 8 minute. Moenie die olie te warm maak nie want dan gaan die deeg brand.
Hier is 'n video van hoe dit gedoen word ... Corn Dogs
Ek het al omtrent al die worsies wat hulle maak so gebraai, ek hou nogal van die Russians maar my familie verkies die gewone Frankfurters.
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.