Hoenderhartjies en pap |
Die lewer is die orgaan wat die ligaam moet skoonmaak en as sulks die grootste versamelaar van gifstowwe. Nou hoe verdedig jy jou renons in battery hoenders maar jy eet die klein gifbommetjies met oorgawe ... ek vra maar net.
So 2 jaar terug het ek opgehou met hoenderlewer koop of eet tensy ek weet waar die hoenders vandaan kom.
As plaasvervanger het ek begin om die hartjies te gebruik. Die hartjies laat vir Poppie uitslaan van hoendervleis en sy gril tot in haar tone ... maar dis nie my probleem nie.
Sny die vetklont en are af |
Braai die vet uit |
Gooi nou die afgesnyde vetklonte in die pan en braai dit uit soos met kaiings. Wees geduldig ... jy soek al daai vetjies in die pan. Skep nou die kaiings uit en gooi braaispeserye in die vet in. Laat dit lekker braai maar nie brand nie.
Uie en hartjies |
Nou sit jy die hartjies in en roer goed. Strooi Robertson's se Hoender Speserye lekker mildelik en so twee teelepels suiker. Soos dit begin braai sal jy gou sien dat daar 'n sous begin vorm. Ek gooi nou 'n koppie hoender aftreksel in. Volgende gooi ek so twee teelepels van Ina Paarman se Bruin Uie Sous poeier in en bly die storie maar gereeld roer.
Speserye is op |
Sit die plaat af en begin jou borde opstel. Jy moenie die hartjies "overcook" nie want dan word baie taai.
Heerlik en geurig |
Jy kan ook klein peusel sosaties maak saam met suuruitjies en glanskersies.
Dis nie lekker as dit koud is nie.
Lekker kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... Like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.