Net soos met braaivleis is dit ook amper altyd so dat as ons hoender maak dan is daar oorskiet. Nou in my huis maak ek seker meer as 90% van die kos wat op die tafel beland en dit beteken dat ek baie goed verstaan wat gaan deur vrouens se koppe as die son begin sak.
Saterdagaand gaan eet ons by my gunsteling braaihoender plek, Galitos in Nelspruit. Ek geniet die plek vreeslik en ek bestel gewoonlik so dat ek oorskiet huistoe kan vat.
Maandag is dit 'n wilde dag in my lewe en eers na 17h00 kry ek 'n blaaskans. Ek staan in die kombuis en kyk deur die venster ... die goue lig val in die tuin en die orgidieë pronk in die laatlig. Alles prentjie mooi maar dit maak geen indruk op die honger oë wat my aanstaar vanuit die TV Kamer nie.
Ek is nie lus vir kook nie en ek is nie lus vir sukkel nie ... ek is net honger en weet ons moet eet.
Hoender Flentervleis |
Ek sit maar solank ou Albert op die vuur want ek moet 'n warm pan hê, maak nie saak wat ek gaan maak nie. Ek kap 'n groot ui fyn, gooi olie en speserye in die pan en toe die uie. Ek begin 'n plan kry.
Die hoender word van die bene afgestroop en in stukkies gebreek ... om my kuber vriendin se woord te gebruik ... Flentervleis ... dankie Errieda ... ek gaan hierdie woord misbruik.
Uie in die pan |
Uie is reg |
Een kyk na die pan en ek besef dat hierdie is mos nou amper "chicken ala king" ... wel, dan moet ons maar die helepad gaan.
Hoender flenters gaan in |
Ek gooi 125gr ... halwe houer roomkaas in die pan en begin dit roer ... dis met groot genoegdoening wat ek sien hoe die kaas begin opsmelt en met die pansouse meng. Daai ligbruin sous raak al hoe meer en die klonte roomkaas al hoe minder, en dan is dit weg. Vir 'n oomblik oorweeg ek dit om nou 'n goeie skeut room in te gooi maar my gewete protesteer luidkeels ... hierdie ding raak nou geil !
Sampioene gaan in |
Ek gooi so blerts melk in en roer ... nog so blerts en dan is die sous perfek.
Ek draai die vlam na amper niks en staan terug ... so warm gloed van genoegdoening spoel deur my en ek glimlag breed ... dis mos Man Kos ... Man Kos wat vrouens ook sal like.
Roomkaas in. |
Dis byna doodstil om die tafel ... my seun doen die gebed en vergeet sommer om dankie te sê vir die hande wat dit voorberei het ... maar ek vergewe hom want die kwyl het in elkgeval sy woorde laat strompel.
Oorskiet Hoender Flentervleis in 'n ryk romerige sampioen en uie sous met heerlike vars brood, plaasbotter en tuisgemaakte konfyt.
Eenvoudig maar geurig |
Die Here het ons geseën vanaand en ek is dankbaar.
Lekker kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.