Die rolletjies is nou lekker Man Kos wat vrouens ook van hou en die kinders is mal daaroor.
Ham, kaas en mosterd rolletjie |
Bacon Snaxie vir die manne ...
Ham en Kaas Varkies ...
Vandag gaan ek voort op die tema maar ek gaan julle mooi wys hoe ek dit gemaak het sodat jy jou eie verbeelding kan gebruik en wonderlike snaxies optower.
Belangrikste is lekker vars gesny brood te kry ... die spesiale brode in die plastiek sakkies werk baie goed. Ek gaan vandag die volgraan lae GI een gebruik. Ek sny ook nie die korsies af nie want die korsie help dat die vulsel nie uitloop nie.
Ek het 8 van die rolletjies gemaak.
Die bestandele |
1. Vars gesnyde brood.
2. Roomkaas
3. Gerasperde Cheddar
4. Toebroodjie ham
5. Heel korrel mosterd
6. Eiers - Ek het twee gebruik.
7. Brood krummels
9. Olie, botter of varkvet - Ek het varkvet gebruik.
So het ek dit gesmeer |
Begin deur jou snye brood mooi plat te rol met 'n koekroller ... ek het al gesien manne doen dit met 'n wynbottel of rum bottel. Vrouens het glo die koekrollers gevat in die egskeiding.
Reg vir die eier en krummels |
Smeel nou jou mosterd op.
Strooi nou die gerasperd kaas op twee derdes van die broodjie. Moenie te naby die rant plaas nie en moenie dit te dik doen nie.
Dun ham repies |
Die fotos wys hoe ek dit gedoen het.
Rol nou die broodjie op en let daarop dat jy nie vulsel uitstoot voor die rolletjie nie.
Varkvet in die pan |
Maak nou vir jou twee bakkies reg vir die eier doop en krummels. Dis makliker as die eiers en die krummels in bakkies is waarin die rolletjie mooi in kan pas. Ek het so bietjie speserye in die krummels ingemeng.
Doop stasie |
Omtrent een manuut en dan kan jy hom draai. Ek het a bak met handoek papier in in my oond gesit op 70C en die rolletjies daar ingepak soos hulle uit die pan uit kom.
Dit is heerlik en saam met roer eiers of 'n ommelet het jy 'n lekker ontbyt.
Pasop vir te warm pan |
Die rolletjies hou ook goed in die yskas en koud geëet word. Maak vir jou lekker sousie en dis nog beter. Ook lekker vir die kosblikke.
Hier het jy nou a basiese resep wat jy baie maklik kan aanpas om enigeiets te word. Sout, soet of spicy.
Voorgereg, hoofgereg of nagereg.
Reg om te gaan |
Ek het dit met pampoen gemaak en in kaneelsuiker gerol op die einde. Heerlik selfs twee dae later.
Moenie bang wees nie ... gaan wyd en as dit nie lekker is nie dan weet jy tenminste wat jy volgende keer nie moet doen nie.
Heerlike Man Kos |
Vir my is dit 'n lekker vinnige manier om krakerige lekkerny te maak sonder om te stress oor die deeg.
Lekker kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... Like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.