Hoender en koring risotto |
Soos die wat my ken weet, het ek so 18 maande terug op 'n avontuur vertrek ... 'n kosmaak avontuur. Ek het die ou Moer By kok in my trommel gegooi en besluit ek wil 'n beter kok wees ... 'n kok wat mense kan betower met eenvoudige maar smaakvolle en interesante kos.
Ontbeen die boudjies |
Sous potjie |
As huiskok is dit jou verantwoordelikheid om te sorg dat jou mense gesond eet. Dis ook so dat jy wil hê hulle moet lekker eet.
Ontbeen die dye |
Klaar en reg |
Gereed vir speserye en yogurt |
Reg vir die yskas |
Ok terug na die hoender stukkies toe ...
Sous kom aan |
Voor ek begin aan die vleis werk sit ek 'n potjie met water op die stoof en soos die beentjies uitkom gooi ek dit in die water. Dis waar ek my sousie brou.
Kaal beentjies vir die honde |
Die ontbeende stukkies word mooi afgerond en die snippers gaan ook pot toe. Sodra die hoenderstukke mooi gevlek is sprinkel ek dit met speserye en pak in a bak en gooi toe met gewone yogurt. Moenie sout bysit nie. Die bak gaan nou yskas toe terwyl ek die koring gaarmaak.
Sous is nou reg |
Die vleisies word nou afgeskraap van die beentjies af in die pot en gaan terug in die sous in. Ek gooi so twee teelepels Ina Paarman groente stock in die pote en laat hom maar kook ... daar is hopeloos teveel water en dit moet afkook. Die lang kookproses van die sous sit diepte en karakter in die sous. Ek gooi soja en worcestersous by en van my tuisgemaakte blatjan. Ek wil die oorheersende geur van die hoender uiteindelik so half soet suur hê.
Koring is gaar |
Sodra die sous begin regkom maak ek die hoender gaar ... lekker warm pan met olie in en getemper met chilli en braaisout. Braai die hoender lekker ... moenie teveel vroetel nie, jy wil lekker gebraaide stukkies op die vel sit.
Vleisies en sous in die koring |
Temper die olie |
Nou skep ek die koring in a teekoppie en dop dit om op die bord ... pak die hoender stukkies in sit dan iets groen by ... die regte ding is fyn gesnyde appel stokkies met a suurlemoen mosterd sousie maar dit het ek nie afgeneem die aand toe ek dit gemaak het nie. Ek het die dis vier aande in 'n ry gemaak ... natuurlik tot vermaak en gekerm van die eters maar hulle moes maar eet.
Braai die hoender |
In die souspot is daar nou 'n wonderlike hoender sous wat ek vries en later as basis vir 'n lekker sop gebruik.
Net drie goed op die bord en die smaak en geur is heerlik. Die hoender tema is deur na die koring en die twee komplimenteer mekaar sonder dat die hoender oordonder word.
Probeer dit gerus en bly oefen tot jy dit reg doen ... skuif dan aan na die volgende dis toe. Hierdie soort hoender kan warm of koud bedien word en jy kan die bykos regtig baie wissel ... die hoender bly die ster en die bykos komplimenteer dit.
My speserye |
Die hoender stukkies is gewoonlik 'n wenner.
Dis belangrik om so bietjie braai stukkies op die vleis te kry.
Hierdie is die speserye wat ek gebruik.
Ek hoop jy het die storie geniet
Lekker eet en kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook bladsy ... Man Kos ... LIKE hom stukkend.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.