Heerlik en geurig |
Meng jou vleis baie goed |
Vannaand gaan ek julle vertel hoe ek myne maak en dis baie lekker. Dis baie belangrik dat jy jou vleis goed meng en jy moet probeer om die balle min of meer dieselfde gewig te hou. As hulle so min of meer dieselfde is dan word hulle ook lekker eweredig gaar.
Ek begin met 1kg maalvleis en ek koop die wat so 10% vet is ... My SPAR merk dit deesdae so en ek verkies dit. Soms meng ek die maalvleis en gebruik 500gr vark en 500gr bees.
Ek spice my maalvleis met bruinsuiker, swart peper, braaivleis speserye, worcester sous en chili flakes.
Meng die vleis baie goed en knyp so teelepel stukkie af en braai dit gou in 'n klein pannetjie. Laat so effe afkoel en toets die smaak. Dis nou nog nie die tyd om sout by te gooi nie. Sit in die yskas.
Uie mengsel |
Kaas hartjie |
In muffin pannetjie |
Vat nou weer so teelepel stukkie en braai gaar in die pan. Dis nou die finale toets en jy moet nou jou sout reg kry.
Ek gebruik my skaal en weeg so om en by 90gr balle af ... ek druk die vleis plat soos 'n hamburger pattie en sit een stukkie kaas in die middel en vou dit toe. Maak 'n mooi balletjie en sit in a muffin pannetjie. Die mengsel behoort vir jou 12 balletjies te gee.
Reg vir die oond. |
Haal uit die oond en laat afkoel so in die pan tot by kamer temperatuur. Nou kan jy die frikadelle in die yskas sit.
Heerlike happies vir daai hol kol op die maag en lekker om in 'n kosblik te pak. Ek het dit al gemaak met heelpit mielies in of fyn gekerfde groen boontjies.
Lekker kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook bladsy ... Man Kos ... LIKE hom stukkend as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.