Een van my eerste koskenade stories was oor skons ... Botterbroodjies - Skons met 'n kinkel
So tydjie terug bevriend ek toe vir Anel Potgieter, sy is 'n bekroonde kos blogger en ek geniet haar skrywes. Sy wys my toe op 'n artikel wat in die Rapport verskyn het ... Totsiens aan my renons in skons ...
Middernag skon en koffie |
My grootste klagte oor skons is dat die meeste van dit wat as skons aangebied word is eintlik maar wat die Amerikaners "biscuits" noem. Die goedjies is droog en hopeloos te bros.
Ek is een van daai ouens wat geseënd is met helse warm hande en dus is enige pastry wat praat van vryf botter in die meel in net eenvoudig 'n nagmerrie. Gordon Ramsey het my geleer dat ek maar sal moet regkom met my voedselverwerker vir die takie en ek gaan selfs so vêr as om die voedselverwerker se bak en lem, die meel, die botter en die mengbak in die vrieskas te sit. Tannie Poppie se resep haal al die dinge uit die prentjie uit.
So eenvoudig en so ongekompliseerd. Hierdie is nou Man Kos wat vrouens ook like en wat manne self kan maak.
Tannie Poppie se Sprite Skons
500 gr Bruismeel
250 ml Vars Room
330 ml Sprite (Een blikkie)
1 Teelepel Sout (Opsioneel en Anel se kinkel)
Oond 200 C
Dis dit ... net die 4 bestandele.
Kry jou oond op hitte voor jy die Sprite by die meel gooi want ek dink dis belangrik dat jy meng, skep en blitsig oond toe.
Ek klits my meel en sout eers goed in die mengbak met die whisk. Dit sit lug in die meel en doen maar min of meer wat 'n sif doen.
Room en meel |
Meel en Sprite |
Nou het jy 'n lekker natterige mengsel. Tannie Poppie stel voor jy gebruik jou groot muffin pan vir die bak. Dis wat ek gedoen het en het ses mooi groot skons gekry.
Groot muffin pan |
Mooi gerys |
Die skons het pragtig gerys en was mooi ligbruin met die kenmerkende rekmerke van 'n lekker skon.
Pragtig en geurig |
Ses pragtige skons wat ek enige tyd op enige kenner se bord sal sit.
Mooi tekstuur |
Nouja ... die rede vir die skon bakkery so laat in die nag was mos juis omdat ek ietsie anders wou hê saam met my laatnag koffie. Lekker dik botter en 'n goeie blêrts aarbei konfyt.
Hemel op 'n bordjie |
Saam met mengery, bakkery en koffie makery was dit so 40 minute en toe eet ek. Die oond se warm makery het my so bietjie opgehou.
Probeer dit gerus ... maak net seker met 'n pen of messie dat die goedjies deur gebak is voor jy die oond afsit. Ek gaan die ook in kleiner pannetjies maak en daar dink ek sal die 12 to 15 minute reg wees ... die groot skons het baie lyf en jy moet kompenseer vir dit.
Lekker eet tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook bladsy ... Man Kos ... Like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.