Vandag gaan ek bietie 'n storie skryf oor hoe ke oorskiet gebruik en ook so goeie skep groen goed byvoeg. Hierdie is nie werklik 'n resep nie maar meer 'n storie oor hoe jy die ding kan doen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQAaO3aNZ1f8a7sIQdKljau5I6KR7qmRhz9DOZ2NZzBlHbWK2fv_zsnDOg2G0ojdrMwCiXXaIyaxoBzmOvTeBvjke_1euXaQsRTJ_nMBTnf9LkOXIP3Ytb0a6icgrpQKJec785tOEyA-Q/s320/Colyn_Greens-5269.jpg)
1. Oorskiet vleis ... maar jy kan maar maalvleis gaar maak of wors.
2. Groen mielies.
3. Spinasie blare.
4. Bisto of wat jy ookal gebruik vir sous maak.
5. Koekmeel.
6. Uie.
7. Rissies
8. Room ... opsioneel.
9. Varkvet ... of enige olie waarmee jy braai.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvNQ-bkNjGuOAbgl8nnUBAMbrydxxStsdXy2sBjEoYPFxuDbdXg6Oap5ki9ookSYt_j3xFKhqlHQiyph4VPLfkAYBoxNKsBj7kzAaFSgDg5U5HhQtu2Ozq-RfkZ15-7UW2kptbU-vghe4/s320/Colyn_Greens-5271.jpg)
Kook die groenmielies sag ... ek gebruik sommer my stomer in die mikrogolf oond. Sny die pitte van die stronk af en roer bietjie botter by en geur met een of ander braaisout.
Sny die stingels uit die spinasie uit en kap fyn. Ek sê dat ek die spinasie ontbeen.
Kap jou ui fyn asook die rissies.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitjJgUbDZaXA1a9XE2fBskOT6OsFp1xfsDrbazUJaVfmYiceQLdcLgVptlOjQVgz-3eZrS0mocqZuxKw_fEc_jVmISPmwtK8aGbcaG2QpO-Bb8yBO-AjUx2Va2yfc2R6_g7LOxWEC2yzw/s320/Colyn_Greens-5279.jpg)
Kerf die spinasie blare in fyn repe.
Meng gelyke dele van jou Bisto en koekmeel.
Sit nou 'n ordentlike skep varkvet in jou braaipan. Moenie nou snoep wees nie want jy gaan die sous in die vet bou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl2xQM8p9ZRRKLOLam3U8cKIg7KtdJy-ftl_AVM5FjOs39MlWnwzq_z3sXM0wSa7u5jb3rrmAVkrS_qjnaT9qz-k_x42diPHmtGeIbPPGJnIxlPEpUIPSxMKhLFo3YlrQfwLFPmYZ6Zoc/s320/Colyn_Greens-5283.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJNXrBdY5Io5-LAAy0Z5bAXQ6j4TOXH-CXtdPjgjJ3no7ggZnvSRkMLPvM1IGCHEi_2N51pnh_CZQOvAr-qjK8Zxyh0nGz-i78jn8eUkESBZ5zFnZw6mYICL_M9T2DRQtQZqxgRF-ESFQ/s320/Colyn_Greens-5285.jpg)
Sodra alles nou nou lekker prut, draai die hitte af op laag en skep die rou spinasie blare in die bodem van pasta bord. Volgende skep jy mielies op die blare en dan skep jy die souserige bredie bo-oor. Laat net so staan vir so 3 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8ryv9P3M85CXkk9-z3j53vXTIiUwN4EvS05FmCML9DQ1xlxhkqV4oFUDgwiBxZgF82nIJjyRyAvCgwnwmtOiDArOdEypAWYFQaiMrgiLx82zwKH0l37Ny4UMFtd4RghArbkL_44ham0Y/s320/Colyn_Greens-5286.jpg)
En dis al ... die hitte van die bredie gaan die blare verwelk maar dit gaan steeds mooi groen wees en baie smaakvol.
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.