Maandag, 11 April 2016

Sampioene - Maklik en lekker

Heerlik en geurig
Die mens wat my ken weet al by die tyd dat ek nie regtig moeilike resepte en metodes ophemel nie. Die basis van my hele kokery is dat dit Man Kos is en by definisie moet Man Kos maklik wees.

Speserye in die olie
Sampioene of Mushrooms is iets wat baie mense van hou maar o genade, die goedjies word gewoonlik verongeluk in die pan of die pot. Mushrooms het oor die algemeen 'n baie subtiele smaak wat baie maklik oordonder kan word en dan eindig jy met so rubberige refleksie van wat eintlik 'n baie lekker dingetjie kon wees.

Vandag gaan ek vertel hoe ek my mushrooms gewoonlik maak ... dis nou waneer ek die mushrooms self op die bord wil sit en nie in 'n sous of bredie wil gebruik nie.

Sit botter by
Vir die gaan jy 'n pakkie van die mushrooms nodig hĂȘ wat in die markte beskikbaar is. Kyk vir 'n pakkie waar almal min of meer dieselfde grootte is ... dis belangrik want dan weet jy almal word gelyk gaar.

Moenie jou mushrooms afwas in water nie ... vryf die kompos maar weg met 'n sagte kwassie. As jy dit in water afskoel verongeluk jy alles.

Braai en moenie roer nie
Vir my metode gaan jy 'n lekker warm pan nodig kry, genoeg olie om die pan bodem so vuurhoutjie dikte te bedek en a leker eetlepel botter of varkvet. Sit alles in die pan en gooi dan a goeie klompie van jou gunsteling braaispeserye in die warm olie.

Breek die stamme van die mushrooms versigtig uit, druk hulle liggies tussen jou duim en voor vinger dat hy plat word en bietjie split.

Daar begin die vog uitkom
Gooi nou die stamme in die olie en pak die pak die mushrooms in die pan dat die holtes boontoe wys. Strooi nou nog speserye oor die mushrooms en staan en wag ... moenie die goed roer nie. Spoedig sal jy sen daar vog in die mushrooms begin vorm. Gee so bietjie tyd dat die vogges mooi loop en draai dan die mushrooms vinnig om.

Een kant is nou reg.
Dis regtig belangrik dat jou pan baie warm is want as dit nie is nie gaan jy die mushrooms kook.

Strooi nog speserye nou op die gebraaide kant en braai vir min of meer dieselfde tyd wat jy die anderkant gebraai het. Haal die stammetjies uit en keer die mushrooms om ... so 15 sekondes en haal uit en bedien.

Moenie laat koud word nie.
Perfek vir die bord.
Ek maak my mushrooms sodra al die ander kos reg is om te bedien.


Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.

Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.