![]() |
Hoenderpote en pap |
My kinderdae was fantasties maar my ouers was brandarm tot omtrent so om en by my tiende verjaarsdag. Daar was menige dae wat my ma moes raap en skraap om ons gesin kos te gee. Daar was nie wye keuses nie en jy moes eet wat op die tafel was. My ma was 'n streng vrou en van kleintyd af het sy my geleer om alle kos met respek te behandel ... "Kos is uit die hand van die Here." het sy met groot deernis gesê en die les is in my brein ingebrand. Tot vandag toe kan ek nie my neus vir kos optrek nie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhit2elFw4OxmDU_AkGs1BcpxDCeKVNAADL8b7-9fFet50qOcOyNAq5PLaFhwU0t1S6rD3tPrS8fLglPLlh_dNkuJGbkANmyVxWvz3YtW0V8zJPHT3jikft7betfNZJOnpXTWnKzxUVT_4/s320/Colyn_20190701_Resep-.jpg)
Ek is van mening dat mense wat so uitvaar teen afval, baie bevooregd groot geword het.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipBOP-6P8-Iory88LRQdsdCpEo6osBn2sBXavL0pDm3AZeSdxdr0BGAf-8eBXR2DLNy-MINkF_vCwnX3lKgk9IuuTrWBZKdbavTdSE2SKHHz35lQMmkkVcu3-CuDc9ncTUYWHjHWyyj04/s320/Colyn_20190701-6919.jpg)
Vandag se storie gaan egter oor pote, en meer spesifiek, hoenderpote. Vir baie van ons mense is dit 'n bekende ding maar vir baie is dit ook grillerig. Maak nou nie saak of dit jou gril nie maar jy kannie regtig uitspraak lewer as jy dit nog nooit geëet het nie. So indien jy avontuurlustig is, gaan soek vir jou 'n pakkie pootjies by jou geliefde Vleiswinkel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvwmMqIycDNYGZcgvwGjjBiLSLAw4ATUfloFRAXAN6rq09dECZiIfQafiy_escWvZseP4RSkVvIpgC8VuPS3IerC9V6wCv-900RlRM4m3e3YKEYdIHCjNpei1uFQpuARJPlSpEkUxLeog/s320/Colyn_20190701-6921.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMVVnrZdx7aAILyi64dhU53b97Aj_5NERvQNn445gcVmtF0dOf3dqrfYp_fNpSNegp0S3Vizx2Aw-_z5EwFCrGPAs4ocz1HNPAdLgJG-9SnQzeOgH5nqQRaqKYRo7HQHlxPR_ts9UEJp0/s320/Colyn_20190701-6925.jpg)
Nou breek ek die naels af en laat dit so bietjie afkoel in 'n plat bak. Volgende braai ek die pote in varkvet in 'n baie warm pan. Net so 1 minuut aan elke kant, jy wil dit net so bietjie kleur gee. Jy kan dit ook nou op die braaier kleur gee as jy wil.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrMoS73aUCkqZlUQ8bSXCu2dE6zNuNqRRZzVxYxQL349j2PZXpg4kETLYngkfKktvjRdM35rjffLKvaxIZ3EXfxUZ5HvJC2v38C1yNM1A2-31RL7wQ1aX-rFOL4N0L5ZdfJFrd597ytfE/s320/Colyn_20190701-6926.jpg)
Voor opdiening pak ek die pote in die sous en laat dit so paar minute prut.
Vir my is lekker mieliepap die regte bykos en ek gebruik Plaasjapie se growwe meel.
Dis 'n goedkoop produk die en jy kan dus lekker eksperimenteer. Probeer dit gerus, wie weet ... dit word dalk 'n familie gunsteling.
Vir R34.00 plus twee koppies mieliemeel het vier mense lekker gesmul.
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.