Mooi porsie dik rib |
So rukkie terug sien ek hoe Ruben Riffel dikrib gaarmaak vir sy feesmaal met sy familie en ek dog by myself ... ek moet bietjie by my vleiswinkel hoor van die ding. In Kuweit het ek die eerste keer kennis gemaak met dik beesrib en dit was lekker.
Onthou net een ding ... moenie dink jy gaan sagte vleis kry soos met fillet nie ...nee, die ribbes is harde vleis met a growwe grein maar o genade ... geur soos min.
My pa het mos altyd gesê ... "The closer to the bone, the sweeter the meat." Dit was nou nie noodwendig met verwysing na beesrib as sulks nie ... eintlik niks met beeste te doen nie maar laat ons dit liewers daar laat.
Heerlik sag en sappig |
Nouja ... Vrydag middag staan ek met die pakkies ribbes in my hande en ek besluit terstonds dat een sommer nou oond toe moet gaan. Met groot waardering kyk ek na die stuk rib in die pan, Wimpie het regtig mooi geluister en mooi snitte gemaak. Elk pakkie het 'n oorvloed van marinade sous in so ek dop die pakkie net in die pan uit met al die sous, plaas die rib so dat die bene boontoe wys en in die oond in. Nou hier kom die ding. Dis in 'n oop pan en die oond is op 110C. Jy kan nou wortels, uie en seldery in die pan sit om meer geur te gee. Jy kan selfs dit toemaak met foelie om dit goed te laat stoom. Maar ek doen dit nie ... ek wil dit soos braaivleis gaar laat word. Oop en sonder ander geure en smake ... ek soek die vleis se smaak en geur.
Vier ure later is die sulke tyd. Die ribbes lyk lekker en al die vet het uitgebak. Nou moet ek bieg, die sou seker lekker gewees het met die hele tradisionele oorrompeling met rys, aartappels, pampoen en boontjies maar ek het dit nie gedoen nie ... ek wil die rib eet ... nie die goed wat die bees eet om die ribbes te maak nie.
Dis mos Man Kos |
Die geur en smaak was baie lekker ... amper aards. Die brood was daar om die sousies op te vee.
As jy lus voel vir iets anders ... gaan vra gerus vir Wimpie.
Lekker kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.