Koekedoor Brioche |
Bestandele |
Nog 'n skelmskoot ... hy vertel hulle hoeveel anys hulle moet afmeet en dan verduidelik hy gladnie hoe en wanneer om dit te gebruik nie ... sê net, strooi die orige anys bo-oor jou broodjie. Eenkant fluister hy saggies aan die ander beoordeelaars oor die ekepades wat hulle gadeslaan ...
"Vertrou jou instinkte."
Deeg is reg en moet nou rys |
Hy sê wel dat die klontjies moet grof gestamp word ... duidelik het so paar van die bakkers dit nie so gelees nie en verpoeier die klontjies summier.
Dit het ook die beoordeelaars se oë laat rek ... die vraag kom onwillekeurig op ... Hoekom suikerklontjies voorskryf en dan verwag jy moet dit verpoeier ... so paar het skynbaar gladnie die vraag aan hulleself gevra nie.
Klaar gerys |
Suiker krummels ingevoeg en nou rus die deeg |
Tiaan se Brioche ... dis waar die resep is ... kliek op sy naam.
Ek het die volgende veranderings gemaak ... ek het die versuikerde nartjieskil met versuikerde gemmer vervang. Ek het my deeg met my Kenwood geknie. Uit baie videos wat ek al gekyk het oor Brioche het ek geweet dat jy die deeg ordentlik moet knie.
Balletjies in die pan |
Nouja duur ondervinding het my al geleer dat mens die resep so paar keer moet deurlees voor jy begin en tweedens is dit baie belangrik dat jy al jou bestandele klaar afweeg en afmeet VOOR jy begin.
Net vir die rekord ... dis 32C hier in die Laeveld en sekerlik baie min of meer dieselfde as in daardie Koekedoor stoor. Ek gaan nie die lugversorging aansit nie want die deeg moet goed rys.
Klaar gerys en met eier gesmeer |
Ek het my eerste mengsel aanmekaar geslaan en vir ongeveer 12 minute in totaal geknie met die deeghaak in my Kenwood.
Die deeg het 40 minute gerys om te verdubbel.
Toe het ek dit platgemaak en die suiker krummels oorgestrooi. Ek het die suiker ingerol en toe die deeg hanteer soos blaardeeg en 4x gevou en gerol.
Nou het ek die deeg weer so 15 minute laat rus.
Klaar gebak |
Ek het die balletjies gemaak en in my pan gepak soos aangedui.
Weereens het ek dit laat rys ... dit was nou koeler in die kombuis en dit het 40 minute geneem om min of meer te verdubbel in die pan. Dis baie belangrik om te onthou dat die deeg verder gaan rys in die oond ... so moenie die balletjies te hoog laat rys in die pan nie. Dis 'n fout wat van die Koekedore gemaak het. As jy die balletjies gaan toelaat om oor die pan se rand te rys gaan dit oor die rand kruip in die oond want dit het nie genoeg struktuur om hulleself te ondersteun nie.
Ek het die brood gebak vir 15 minute en toe het ek foelie oor die brood gesit omdat die kop teveel sal verbruin as gevolg van die suiker en eier. Ek het die oond afgedraai na 170C en nog 25 minute laat bak.
Mooi tekstuur en baie lekker |
Nou was die tyd vir die oomblik van waarheid. Ek breek die brood oop en wat ek sien laat my glimlag ... gladnie sleg vir 'n eerste poging nie. As ek dit weer doen sal ek die tweede bakfase opskuif na 40 minute toe. Dit behoort die tekstuur nog ligter te maak.
Dis 'n baie lekker broodjie die. Nou nie 100% brioche nie maar nogtans baie lekker. Ek dink die versuikerde gemmer het baie goed gewerk saam met die anys.
Lekker kook tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.