Donderdag, 30 April 2015

Lekkernye - Nina se Florentines

Dis my mening dat menige man diep onder sy vel 'n belustiging vir 'n soetigheidjie het, party meer as ander. Ek hou van soetgoed maar in baie klein porsies.

Nina se Florentines
So kom dit dan dat Nina Timm so dag of wat terug op die skerm verskyn met 'n dingetjie wat sy 'n Florentine noem ... ek het nog nooit van dit gehoor nie en ek lees haar storie aandagtig deur.

Wat waar is, is dat hierdie koekie omtrent net bestaan uit dinge wat vir my lekker is ... soos Kellog's Corn Flakes ... ai man die goed is soos drugs vir my en ek koop dit byna nooit nie want as dit in die huis is moet dit in my keel af. Enige tyd van die dag of nag, 'n goeie handvol in 'n bakkie, yskoue volroom melk oor en twee lepels suiker. En dan word dit vinnig gehap want ek is mal oor die kraak van die vlokkies ... pap Cornflakes is soos 'n koue garage pastei ... gaggas op sy beste.

Nog iets is gevlokte Amandels ... iets wat ek sommer so handvol oor 'n bakkie Griekse Yoghurt strooi, met heuning bedruip en dan sit en smul.

Rooi glanskersies ... ag nee man ... ek eet die goedjies soos popcorn.

In die pan
Rosyntjies ... iets uit my kinderdae ... die dae toe dit al beter met my ouers gegaan het hulle sulke groepe gevorm het wat droeë vrugte van die Kaap af bestel het. As die bokse dan daar aanland was dit 'n groot saamtrek en gekuier terwyl die inhoud sorgvuldig tussen elke aandeelhouer verdeel word. Onthou die was in die tye toe daar nog 'n brief geskryf is, en 'n posorder in die brief toegevou is vir die produkte, en dan was dit die lang wag vir die stasie om te bel en te sê die pakkie het aangekom.

Heerlik
Goeie tye daai ... so is daar ook wyn gekoop uit die Kaap uit.

En dan ... kondensmelk ... dis iets wat vir menige mense 'n baie spesiale betekenis het. Dis 'n lekkerte wat omtrent elke kind se verbeelding aangryp en al gelei het tot menige lang sessies in die toilet na so oomblik van onbesonnenheid. Ek myself was een van die ... teveel kondensmelk met custard poeier en Jersey room ... en ja ... die gevolg was angswekkend.

Nouja, meng al die goed saam en kroon dit met donker sjokolade en dis 'n stukkie lekkerte wat my tot in my tone laat ril.

Ok hier is die Nina se Resep ... volg die skakel om haar hele storie te lees.

Nina se Florentines

Makes 24
Ingredients
5 x 250 ml Kellogg’s Cornflakes
150 g Safari flaked almonds
250 g Moirs Glaze Cherries
250 g Safari Seedless Raisins
250 g dark chocolate chips
1 x 397 g tin condensed Milk
Method
Preheat oven to 180 C. Place all cornflakes, nuts, cherries and raisins in a big bowl and add the condensed milk. Stir through and make sure that everything has a light coating of condensed milk.  To make the Florentines is a bit messy, but here is my easy way. Spray two baking sheets with Spray ‘n Cook and get hold of a cookie cutter or food stacking ring( 7 cm in diameter) as well as a small glass with a bottom that fits in the ring or cookie cutter. Oil the cookie cutter or stacking ring on the inside as well as the bottom of the glass. Place the stacking ring on the baking sheet and spoon a big spoonful of the mixture in the ring and flatten with the oiled bottom of the glass, pushing it through the ring onto the baking sheet. Repeat until you have used up all of the mixture. Bake for 10-15 minutes or until cookies have turned a light caramel color. Remove from the baking sheet and cool on a wire rack. Melt the chocolate in a bowl over boiling water and spread on the bottoms of the Florentines.  When completely cooled down, pack in a beautiful tin and tie a bow around it……

Ek het haar resep mooi gevolg en presies gemaak soos sy sê.

Eerste het al die droeë goed bymekaar gegooi in 'n lekker groot bak en dit goed gemeng. Volgende het ek die kersie versnipper en met versiersuiker besprinkel en rondgerol, dit help dat mens nie so klont kersies in jou mengsel kry nie.

Laaste het ek die kondensmelk ingegooi en baie goed gemeng met 'n staal lepel.

Toe kom die koekie makery. Ek weet nie hoe jy dit gaan doen sonder a opdien ringetjie nie.

En toe is dit oond toe ... soos ek al geleer het, my oond is aan die hitsige kant en op 12 minute het ek die oond afgesit en die koekies vir 5 minute in die oond gelos. Ek glo dis belangrik sodat die kondensmelk ordentlik kan taai word.

Die geur van gebakte neute en die Corn Flakes het deur my kombuis gedwarrel en ek staan met a groot smile op my bakkies terwyl ek die koekies versigtig oorplaas na die drad rakkies toe. Werk maar mooi ... hulle kan nou nog maklik uitmekaar breek.

Twee ure later en dis ek en die sjokolade. Hierdie keer het ek natuurlike impulse beteul en die glasbak in 10 sekonde sarsies in die mikrogolf oond gesit. Na so paar sessies toe sit ek met lekker gesmelte bruin bodybuilders in die bak.

Die goedjies is verruklik en ek glo mans sal dol wees daaroor want daar is oorgenoeg crunch.


Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.


Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.