Vars Botter |
Nou hoe gemaak ... wel, dis eintlik maklik, makliker as wat die meeste mense dink. Maak jou eie. Omskep jou werksbank en so paar eenvoudige stukkies toerusting in 'n botter produksie eenheid.
Al wat jy benodig is ...
Min is nodig |
2. 'n Lekker groot mengbak, ek verkies 'n glasbak maar 'n metaalbak is reg. As jy nou ernstig op die wiskunde wil fokus kan jy die bak ook so 30 minute in jou vrieskas sit voor jy begin want dan sal die koue bak help om die uitgeklopte bottervet gouer te laat klonte maak.
3. Elektriese klitser. Voorheen het ek beskryf hoe ek dit in 'n voedsel verwerker maak en toe laat weet my een kind my ... "Ek het nie so ding nie." So, toe besluit ek maar ek gaan die keer 'n elektriese handmenger gebruik. Die meeste van ons het so iets. Moenie my verkeerd verstaan nie, as jy energiek en fiks is kan jy die botter afskei met 'n draad handklitser ... whisk, vir die van ons wat gewoonweg praat.
4. My vierde stukkie gereedskap is 'n houtlepel met gleufies in. Die is ook maar net my persoonlike keuse hoofsaaklik omdat ek een het. Enige groot lepel kan werk.
Ok kom ons maak nou die botter ...
Gooi jou room in die mengbak en begin klits. Jy sal sien hoe gaan die room deur die stadiums waarvan ons baie lees. Hou maar net aan klits, verby die sagte punte stadium, dis die room wat op nageregte bedien word en die wat nie skrik vir cholesterol nie, dryf so lepeltjie vol op hulle koffie. Dan word dit stywer en dis wat jy op koeke en terte smeer.
Op die regte pad |
Nou is jy sterk oppad na botter toe ... skielik sien jy die bak is vol krummels en die menger begin kreun onder die vrag. As jy nou 'n klompie vriende oorgenooi het vir skemerkelkies en jy het a klompie bordjies met versnapperings, dan kan jy nou net hier stop ... gooi bietjie sout en rooipeper in en bedien die saak met lekker sout beskuitjies. Sien Man Kos kan stylvol wees. Dis ook hier waar menige Masterchef deelnemer al die pot mis gesit het en die as botter aangebied het ... dis nog nie botter nie.
Amper daar |
Dis ook nou waar dit morsig kan raak om die mengbak want die karringmelk gaan in sulke misreën druppeltjies rondspat as jou bak nie diep genoeg is nie ... myne is gewoonlik nie diep genoeg nie en dit spat maar lekker.
En daar is dit |
Gooi nou die karringmelk af ... moenie weggooi nie ... dis heerlik as dit yskoud is.
As jy wil kan jy nou so twee of drie eetlepels yswater in die bak gooi en deur die botter werk om nog karringmelk uit te spoel ... gooi die spoelwater maar weg.
Volgende maal ek growwe sout oor en meng deur en plaas in die yskas. Jy kan enige ding inwerk om die botter te geur na gelang van wat jy daarmee wil doen.
Heerlike vars Botter |
Al wat nou kort kom is 'n sny lekker vars brood.
Kook lekker tot ek weer 'n storie skryf.
Hier is my Facebook Bladsy ... Man Kos ... like hom as jy wil.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking
Thank you for your comment. The comments on this blog are moderated and yours should appear soon.
Greetings
Colyn.